یکی از انواع سوالاتی که در رایتینگ Task 1 آکادمیک ممکنه ببینید اینه که یک diagram (نموداری که یک چرخه یا یک فرآیند رو به تصویر میکشه) به شما میدن و ازتون میخوان که این نمودار رو توصیف کنید. برای توصیف این نمودارها، نیازی نیست که از اطلاعات عمومی خودتون استفاده کنید؛ مثل سایر سوالات رایتینگ task 1 آکادمیک، شما فقط باید از اطلاعاتی که در نمودار وجود داره استفاده کنید.
در این مقاله آموزشی، با استفاده از توصیف یک “چرخه یا فرآیند در ارتباط با پدیدههای طبیعی”، مراحل پاسخ دادن به سوالات نمودار در رایتینگ task 1 آکادمیک رو به شما آموزش میدیم و ساختار مناسب پاسخدهی رو بررسی میکنیم. این مراحل و ساختار رو میتونید برای انواع مختلف نموارها که فرآیندها و یا چرخههای مختلف رو توصیف میکنن و در رایتینگ task 1 آکادمیک رایج هستند هم استفاده کنید.
فراموش نکنید برای گرفتن نمره بالای 6.5 در رایتینگ Task 1 آکادمیک، پارامترهای متعددی مثل (ساختار writing و نظم پاراگرافها، استفاده صحیح از کلمات و کالوکیشنهای پیشرفته، استفاده صحیح از ساختارهای متنوع گرامری و …) باید رعایت بشن که این موارد در دیگر مقالات آموزشی بررسی شدهاند.
بررسی قدم به قدم یک نمونه سوال
فرض کنید که قراره به نمونه سوال رایتینگ Task 1 آکادمیک متمرکز بر روی توصیف یک diagram که در زیر میبینید پاسخ بدید:
قدم اول- خواندن و فهمیدن سوال
مانند سایر سوالات رایتینگ task 1، خیلی مهمه که سوال رو دقیق بخونید و متوجه بشید. برای اینکه مطمئن بشید سوال بالا رو درست متوجه شدید، به 2 سوال زیر پاسخ بدید:
قدم دوم- فهمیدن اطلاعات نمودار
مانند سایر سوالات رایتینگ task 1، خیلی مهمه که اطلاعاتی که در اختیار شما قرار داده شده رو دقیق متوجه بشید. در این مثال خاص، از شما خواسته شده که الگوهای آب و هوایی در اقیانوس آرام رو در 2 حالت مقایسه کنید. برای اینکه مطمئن بشید اطلاعات ارائه شده در نمودار رو به طور کامل متوجه شدید، به سوالات زیر پاسخ بدید:
الف- نمودار بالایی (حالت عادی)
ب- نمودار پائینی (شرایط El Nino)
قدم سوم- مشخص کردن ساختار پاسخ
مانند سایر سوالات رایتینگ task 1، ساختار پاسخ رو باید مشخص کنیم. اطلاعاتی که در نمودار میبینیم رو چطور در پاراگرافهای مختلف طبقهبندی کنیم (ساختار writing و نظم پاراگرافها)؟ یک ساختار مناسب برای پاسخ دادن به سوالات رایتینگ task 1 رو در ادامه میبینید:
پاراگراف 1- مقدمه (بازنویسی سوال با ادبیات خودتون)
پاراگراف 2- بررسی نمودار بالایی (شرایط عادی)
پاراگراف 3- بررسی نمودار پائینی (شرایط El Nino)
پاراگراف 4- بررسی اجمالی اطلاعات کلیدی (overview)
توجه کنید که پاراگراف overview میتونه بعد از پاراگراف مقدمه هم نوشته بشه.
متن زیر، یک نمونه پیشنهادی برای نوشتن 3 پاراگراف اول هست. این متن رو با استفاده از لغات و عبارات درون کادر کامل کنید. از هر لغت/ عبارت فقط یک بار استفاده کنید:
برای آخرین پاراگراف (overview)، کدام یک از 3 جمله زیر به نظرتون مناسب تره؟
اگر جمله b رو انتخاب کردید، پاسختون درسته.
در این مثال خاص، از شما خواسته شده بود تا 2 نمودار رو با هم مقایسه کنید. دربسیاری از موارد، به شما یک چرخه طبیعی و یا یک فرآیند داده میشه و از شما خواسته میشه تا اون چرخه/ فرآیند رو توصیف کنید.
یک نکته مهم
- زمان تمام فعلها در پاسخ نمونه present هست. زمان حال در توصیف فرآیندها و چرخهها خیلی پرکاربرده.
- همچنین برای توصیف این نمودارها میشه از ساختار passive هم استفاده کرد (ocean currents are changed- rainfall is greatly reduced).
مثال نمودار توصیف یک فرآیند
در مثال بالا، نمودار یک چرخه طبیعی توصیف شد. در مثال بعدی، نمودار یک فرآیند رو به همراه یک پاسخ نمونه میبینید (تست 3 کتاب Cambridge IELTS 8):
تمامی مراحلی که در بالا توضیح داده شد در این پاسخ نمونه هم دیده میشه. به ساختار جملات passive و همچنین زمان افعال (present) توجه کنید.
فراموش نکنید که هر چه بیشتر تمرین کنید، این تکنیکها رو بهتر یاد میگیرید. میتونید برای تمرین بیشتر از مجموعه کتابهای Cambridge IELTS 1-11 استفاده کنید.
عالی ممنون