– ویژگی های رایتینگ Task 1 آکادمیک چیه؟
– چند نوع سوال در رایتینگ Task 1 آکادمیک داریم؟
– چطور باید به سوالات رایتینگ Task 1 آکادمیک پاسخ بدیم؟
– ملاک های نمره دهی چیه و نوشته ما بر اساس چه پارامترهایی ارزیابی میشه؟
این سوالات جزء مهم ترین سوالاتی هستن که پاسخ اونها میتونه به شناخت بهتر شما از سوالات رایتینگ Task 1 آکادمیک کمک کنه.
آشنایی با رایتینگ Task 1 آکادمیک و انواع سوالات آن
در رایتینگ Task 1 آکادمیک شما باید درباره مهمترین اطلاعات نمایش داده شده به صورت تصویری (جدول، انواع نمودار و گراف، فرآیند تولید، نقشه و …) یک متن 150 کلمهای بنویسید. اطلاعات تصویری ممکنه به یکی از اشکال زیر در اختیار شما قرار بگیره:
- Bar chart
- Pie chart
- Line graph
- Table
- Diagram
- Flow chart
- Map
برای آشنایی بیشتر با هر کدوم از موارد بالا، میتونید ویدئو و فایل pdf زیر رو ببینید:
نکات مهم رایتینگ Task 1 آکادمیک
- برای نوشتن این مقاله فقط 20 دقیقه فرصت دارید. مدیریت کردن این زمان کوتاه بسیار مهمه.
- شما باید حداقل 150 کلمه بنویسید. توصیه ما نوشتن یک مقاله حدود 170 کلمه است. به هیچ وجه کمتر از 150 کلمه ننویسید.
- انتخاب اینکه راجع به چه بخشی از اطلاعات بنویسید خیلی مهمه. به هیچ وجه نباید درباره تمام اطلاعاتی که میبینید بنویسید. باید 2 الی 3 مورد از اطلاعات مهم (تغییرات ناگهانی، روندهای محسوس، شباهتهای واضح، تفاوتهای محسوس) رو انتخاب کنید، طبقهبندی کنید و درباره اونها بنویسید.
- بر خلاف رایتینگ Task 2، به هیچ وجه نباید اظهار نظر شخصی کنید. فقط مهمترین بخشهای اطلاعاتی که به صورت تصویری در اختیار شما گذاشته شده رو به صورت متن بنویسید؛ بدون تحلیل شخصی، پیشبینی شخصی، اظهار نظر شخصی.
- در ارتباط با هر نوع سوال، استفاده از ساختارهای گرامری مرتبط و لغات و اصطلاحات مناسب بسیار مهمه.
- به هیچ وجه بیش از 20 دقیقه ننویسید. رایتینگ Task 1 در مجموع یک سوم نمره نهایی رایتینگ شما رو تشکیل میده. بنابراین حداکثر 20 دقیقه از زمان رایتینگ رو به نوشتن پاسخ Task 1 اختصاص بدید.
ساختار مقالات برای پاسخ دادن به رایتینگ Task 1 آکادمیک
پاسخ شما در این قسمت یک “‘گزارش آکادمیک” برای “مخاطب آکادمیک” است. بنابراین ساختار آن باید مطابق ساختار استاندارد یک گزارش آکادمیک باشد:
- تمام جملات باید جملات کامل باشند و اجازه نوشتن خلاصهوار یا لیست کردن مطالب را ندارید.
- محتوای نوشته شما باید در قالب چندین پاراگراف سازمان دهی شود.
- پیشنهاد میشود مقاله خود را در 4 یا 5 پاراگراف سازماندهی کنید: یک پاراگراف برای مقدمه (introduction)، دو یا سه پاراگراف برای بدنه مقاله (body) و یک پاراگراف برای “جمعبندی روندهای کلی به صورت خلاصه” (overview)
- بسیار مهم است که مقدمه شما فقط یک خط و یا حداکثر 2 خط باشد. مقدمه فقط بازگو میکند که اطلاعات تصویری نشانگر چه چیزی است.
- در پاراگرافهای بدنه گزارش، 2 الی 3 مورد از اطلاعات مهم (تغییرات ناگهانی، روندهای محسوس، شباهتهای واضح، تفاوتهای محسوس) رو با ذکر اعداد و جزئیات بیان کنید.
- در پاراگراف overview، روندهای کلی را به طور خلاصه بررسی کنید. پاراگراف overview بهتره بعد از introduction نوشته بشه، اما میتونه در انتهای رایتینگ هم بیاد.
- در رایتینگ task 1 آکادمیک، پاراگرافی تحت عنوان “conclusion” نداریم.
برای گرفتن نمره قابل قبول در رایتینگ Task 1 آیلتس، باید حسابی تمرین کنید. مقالات زیادی بنویسید و نوشتههاتون توسط اساتید مجرب تصحیح بشن.
معیارهای کلیدی ارزیابی و نمرهدهی در رایتینگ Task 1 آکادمیک
مقاله نوشته شده توسط شما در این قسمت با توجه به 4 معیار کلیدی ارزیابی میشه و نمره شما با توجه به مهارت شما در رعایت کردن هر کدام از این 4 معیار تعیین میشه. این 4 معیار عبارتند از:
- Task Achievement: این معیار توانایی شما در فهم دقیق اطلاعات ارائه شده، فهم دقیق موارد خواسته شده در صورت سوال، و پاسخ دادن به تمام موارد به همراه درست انتخاب گردن و طبقهبندی کردن اطلاعات مهم و برجسته میسنجه.
- Coherence and Cohesion: بدین معنی که مقاله شما باید ساختار استاندارد داشته باشه؛ در آن از پاراگرافهای متعدد برای دستهبندی نکات مطرح شده استفاده شده باشه؛ موضوع محوری هر پاراگراف مشخص باشه؛ و خواننده بتونه به راحتی نوشته شما را با اطلاعات موجود به صورت تصویری تطبیق بده.
- Lexical Resource: در این معیار مهارت شما در استفاده درست (accurately) و بهجا (appropriately) از دایره وسیعی از لغات مرتبط سنجیده میشه.
- Grammatical Range and Accuracy: در این معیار مهارت شما در استفاده درست (accurately) از ساختارهای گرامری متنوع سنجیده میشه.
راهکار پیشنهادی برای پاسخ دادن به سوالات رایتینگ Task 1 آکادمیک
در انتهای این مقاله، پیشنهاد میشود برای پاسخ دادن به سوالات این بخش از آزمون IELTS، مراحل زیر را دنبال کنید:
1- سوال را به دقت بخونید؛ شما باید به طور دقیق و کامل متوجه بشید که اطلاعات تصویری که در اختار شما گذاشته شده نشانگر چیه؛ به علاوه باید دقیقاً بدونید که سوال از شما چی میخواد.
2- اطلاعات مهم (تغییرات ناگهانی، روندهای محسوس، شباهتهای واضح، تفاوتهای محسوس) رو که تصمیم دارید درباره اون بنویسید انتخاب کنید و طبقهبندی کنید.
3- مقاله خود را بنویسید؛ حدود 170 کلمه در حدود 15 دقیقه. سعی کنید تا جای ممکن از لغات و اصطلاحات آکادمیک و رسمی استفاده کنید. از لغات و ساختارهای گرامری متنوع استفاده کنید. از تکرار بیش از حد یک لغت یا از استفاده بیش از حد از جملات با ساختار گرامری ساده پرهیز کنید.
4- چند دقیقه آخر را به خواندن گزارش نوشته شده و انجام اصلاحات لازم بپردازید. خطاهای احتمالی گرامری و نشانهگذاری (punctuation) را برطرف کنید. املای واژگان را کنترل کنید.
ویدئوهای تکمیلی
برای آشنایی بیشتر با نحوه پاسخ دادن به سوالات رایتینگ Task 1 آکادمیک، ویدئوهای زیر رو ببینید:
ویدئو آموزشی 1- در رایتینگ Task 1 آکادمیک چه چیزی بنویسیم؟
با دیدن این ویدئو آموزشی متوجه میشید که چطور به سوالات رایتینگ Task 1 آکادمیک پاسخ بدید.
ویدئو آموزشی 2
با دیدن این ویدئو آموزشی متوجه میشید که موقع پاسخ دادن به سوالات رایتینگ Task 1 آکادمیک، چه چیزهایی رو بهتره تو پاسختون بگنجونید.
دانلود یک نمونه سوال (توصیف یک گراف) به همراه پاسخ نمونه
نمونه سوال رایتینگ Task 1 آکادمیک رو دانلود کنید. سعی کنید برای این نمونه سوال یک پاسخ مناسب بنویسید. بعد پاسخنامه رو دانلود کنید. ساختار رایتینگ پاسخنامه رو با ساختار رایتینگ خودتون مقایشه کنید. آیا در رایتینگ شما هم مقدمه وجود داره؟ overview چطور؟ به ساختار این پاسخ توجه کنید. چند پاراگراف میبینید؟ محوریت هر پاراگراف چیه؟ کدام بخش از اطلاعات مهم و کلیدی انتخاب شده؟ اطلاعات چطور طبقهبندی شده؟
دانلود نمونه سوال توصیف یک گراف
سلام بهم بگید چطوری یدونه لاین گراف خوب بنویسم … دوس دارم خیلی آکادمیک باشه … ممنونم
با سلام
لطفا مقالات writing رو مطالعه کنید و یا از ویدئوهای بخش عضویت طلائی استفاده کنید.
با سپاس
It was very useful sharing of knowledge
Thank you
Our pleasure 🙂