یکی از انواع سوااتی که در رایتینگ Task 1 آکادمیک ممکنه ببینید اینه که یک گراف به شما میدن و ازتون میخوان که تغییرات این گراف رو در بازه زمانی داده شده توصیف کنید. در این مقاله آموزشی، تمرکز ما بر روی نحوه توصیف کردن تغییرات یک گراف در رایتینگ Task 1 آکادمیک است. بنابراین این مقاله از 2 بخش اصلی تشکیل شده:
1- درک و فهم تغییرات، انتخاب تغییرات مهم، و طبقهبندی و گروهبندی تغییرات رخ داده در یک بازه زمانی مشخص
2- یادگیری لغات و اصطلاحات کاربردی برای توصیف تغییرات گراف در رایتینگ Task 1 آکادمیک
البته برای گرفتن نمره بالای 6.5 در رایتینگ Task 1 آکادمیک، پارامترهای متعدد دیگری هم باید رعایت بشن (ساختار writing و نظم پاراگرافها، استفاده صحیح از کلمات و کالوکیشنهای پیشرفته، استفاده صحیح از ساختارهای متنوع گرامری و …) که این موارد در دیگر مقالات آموزشی بررسی شدهاند.
در زیر یک نمونه از سوالات رایتینگ Task 1 آکادمیک متمرکز بر روی توصیف تغییرات یک گراف در یک بازه زمانی مشخص رو میبینید:
1- درک و فهم تغییرات، انتخاب تغییرات مهم، و طبقهبندی و گروهبندی تغییرات رخ داده در یک بازه زمانی مشخص
اولین و مهمترین قدم در نوشتن یک متن خوب برای گراف داده شده در رایتینگ Task 1 آکادمیک، درک و فهم تغییرات، انتخاب تغییرات مهم، و طبقهبندی و گروهبندی تغییرات رخ داده در یک بازه زمانی مشخص هست. این مرحله حدود 2 الی 3 دقیقه وقت نیاز داره و از جمله مهمترین سوالاتی که در این مرحله (قبل از اینکه شروع کنید به نوشتن جواب) باید پاسخ بدید عبارتند از:
- – چه بازه زمانی بر روی محور افقی نمایش داده شده؟ بازه زمانی مربوط به گذشته است، یا حال و آینده رو هم شامل میشه؟ (زمان فعلها در نوشته با توجه به پاسخ این سوال انتخاب میشه)
- – محور عمودی بیانگر چه اطلاعاتیه؟
- – چند خط بر روی گراف وجود داره؟ هر خط بیانگر چیه؟
- – مهمترین تغییرات رخ داده در این بازه زمانی چیه؟ چه تغییراتی مشابه هستند و چه تغییراتی مشابه نیستند؟ در چه بازههای زمانی روندهای صعودی/ نزولی/ ثابت و یا تغییرات ناگهانی محسوس وجود داره؟ (پاسخ به این سوال ها میتونه به شما کمک کنه تا روندهای مشابه رو در یک گروه قرار بدید)
به عنوان مثال، گراف زیر را در نظر بگیرید:
The following graph shows the number of visitors to Tabard Towers Theme Park each month last year.
با توجه به نمودار و توضیحات معرفی نمودار:
- بازه زمانی مربوط به سال گذشته است و محور افقی با در نظر گرفتن ماههای سال طبقهبندی شده
- محور عمودی نشاندهنده تعداد بازدیدکننگانه و واحدش هم 1000 هست. یعنی مثلاً عدد 60 روی محور عمودی به معنی 60 هزار نفر بازدید کننده است.
در ارتباط با طبقهبندی اطلاعات، به وضوح میشه روند تغییرات نمودار رو به 3 بخش جداگانه تقسیم کرد:
1- 5 ماه اول سال که یک شیب صعودی مشاهده میشه (افزایش تدریجی تعداد بازدیدکنندگان در هر ماه- افزایش کمی شدیدتر در ماه پنجم)
During the first four months, visitors numbers rose gradually; this was followed by a sharper increase in May.
2- 4 ماه بعدی که تعداد بازدیدکنندگان نوسانات شدیدی رو تجربه میکنه؛ در June به پایینترین و در September به بالاترین حد خودش میرسه.
Visitors numbers went up and down wildly between June and September.
3- 3 ماه آخر که تعداد بازدیدکنندگان ماه به ماه افت میکنه (هر ماه 20 هزار نفر).
In the last three months of the year, attendances were off their September peak, falling back by 20,000 visitors a month till the end of the year.
بنابراین بعد از فهمیدن موضوع نمودار و محورها و واحدها، تغییرات مهم و محسوس انتخاب و طبقهبندی شدند. حالا میتونید شروع به نوشتن کنید (ساختار writing و نظمدهی به پاراگرافها از حیطه بحث این مقاله خارجه و در دیگر مقالات آموزشی بررسی شده).
توجه مهم: هیچ وقت تمام اطلاعاتی که در گراف میبینید رو برای نوشتن انتخاب نکنید. همیشه 2 یا 3 روند محسوس و مهم رو انتخاب کنید و درباره اون بنویسید.
تمرین 1
گراف زیر رو مطالعه کنید و به سوالاتی که در ادامه پرسیده شده پاسخ بدید. در انتها پاسخنامه زیر را دانلود کنید و جواباتون رو با پاسخنامه چک کنید. سعی کنید در ارتباط با پاسخهای غلط، دلیل غلط پاسخ دادن سوال رو متوجه بشید تا در تمرینهای بعدی مرتکب خطاهای مشابه نشید.
گراف
سوالات
پاسخنامه
فراموش نکنید که هر چه بیشتر تمرین کنید، این تکنیکها رو بهتر یاد میگیرید. میتونید برای تمرین بیشتر از مجموعه کتابهای Cambridge IELTS 1-11 استفاده کنید.
2- یادگیری لغات و اصطلاحات کاربردی برای توصیف تغییرات گراف در رایتینگ Task 1 آکادمیک
واضحه که برای توصیف گرافهای رایتینگ آیلتس (Task 1)، باید از ادبیات خاصی استفاده کرد. مهمترین موضوع در این بخش اینه که شما با انواع تغییراتی که ممکنه در یک گراف ببینید آشنا بشید و بتونید که این تغییرات رو به زبان انگلیسی بیان کنید. برای بیان تغییرات یک گراف به زبان انگلیسی، حواستون باید به 2 موضوع مهم باشه:
1- زمان فعلها (که با توجه به بازه زمانی نشان داده شده در گراف انتخاب میشه)
2- استفاده لغات، اصطلاحات و کالوکیشنهای مناسب
در ادامه و با استفاده از چند تمرین، 2 موضوع بالا رو یاد میگیرید:
تمرین 2
در تصویر زیر، ابتدا فعل هر جمله رو مشخص کنید. سپس هر گراف رو به جمله مربوطه وصل کنید. توجه کنید که یک گراف ممکنه به بیش از یک جمله مرتبط باشه. به زمان فعلها توجه کنید؛ زمان همه فعلها گذشته است چون بازه زمانی گرافها مربوط به گذشته است.
حالا جدول زیر رو با فعلهای مشخص شده در هر 8 جمله بالا کامل کنید. میتونید خودتون هم فعلهایی که بلدید رو به این جدول اضافه کنید.
یکی از چالشهای پیش روی شما در استفاده از کلمات و عبارات درست در رایتینگ Task 1 آکادمیک، استفاده صحیح از حروف اضافه است. تمرین زیر به شما کمک میکنه تا بتونید کاربرد چند حرف اضافه مهم رو یاد بگیرید:
2 ساختار گرامری مهم
برای توصیف تغییرات گرافها، 2 ساختار گرامری زیر بسیار رایج هستند:
1- The consumption of fruit has risen steadily. (noun+ verb+ adverb)
2- There has been a steady rise in the consumption of fruit. (There+ be+ adjective+ noun+ in+ noun)
تمرین زیر رو انجام بدید تا بتونید با تسلط کافی از این 2 ساختار استفاده کنید:
2 ویدئو آموزشی بسیار مهم
با دیدن 2 ویدئو آموزشی زیر، نکات بسیار مهمی رو در ارتباط با رایتینگ Task 1 آکادمیک یاد میگیرید:
ویدئو آموزشی 1- توصیف گراف رایتینگ Task 1 آکادمیک (نمره 9)
با دیدن این ویدئو بسیار مفید، تمامی مراحل نوشتن یک پاسخ عالی برای نمونه سوال گراف رایتینگ Task 1 آکادمیک رو یاد میگیرید.
ویدئو آموزشی 2- 4 ساختار گرامری مهم برای رایتینگ Task 1 آکادمیک
این 4 ساختار گرامری مهم رو برای نوشتن پاسخ بسیار قوی و گرفتن نمره بالا در رایتینگ Task 1 آکادمیک یاد بگیرید و تمرین کنید.
تمرین تکمیلی
برای اینکه تمام مواردی که در این مقاله آموزشی یاد گرفتید رو تمرین کنید، پیشنهاد میکنیم تمرین زیر رو انجام بدید. ابتدا گراف رو مطالعه کنید و سپس در پاسخ نمونه، گزینههای صحیح رو انتخاب کنید:
همیشه سعی کنید به ساختار نمونههای writing توجه کنید. در این جواب نمونه، 5 پاراگراف وجود داره. پاراگراف اول Introduction، پاراگرافهای 2 تا 4 Body و آخرین پاراگراف Overview. برای آشنایی با ساختار درست رایتینگهای آیلتس به دیگر مقالات زبان تیپس مراجعه کنید.
دانلود یک نمونه سوال (توصیف یک گراف) به همراه پاسخ نمونه
نمونه سوال رایتینگ Task 1 آکادمیک رو دانلود کنید. سعی کنید برای این نمونه سوال یک پاسخ مناسب بنویسید. بعد پاسخنامه رو دانلود کنید. ساختار رایتینگ پاسخنامه رو با ساختار رایتینگ خودتون مقایشه کنید. آیا از کلمات مناسب برای توصیف تغییرات استفاده کردهاید؟ زمان فعلها رو درست انتخاب کردهاید؟ ساختار گرامری جملاتتون درسته؟
دانلود نمونه سوال توصیف یک گراف
واقعا عالی بود.
مرسی از مطالب مفید. نکتهای جا نمیمونه با این وضع
you are the best! thank u