در این مقاله که درمورد ریدینگ آیلتس میباشد، قصد داریم تا به توضیح نحوه درک مطلب متن و چگونگی مواجهه با متون طولانیای که فهم آنها دشوار است بپردازیم.
توصیههای ذکرشده هم درمورد متون ریدینگ آزمون آکادمیک و هم درمورد متن سوم آزمون جنرال که متن طولانیای هست، قابل استفاده میباشد.
بهخاطر سپردن
چگونه هر آنچه که خواندهام را به ذهن بسپارم؟
در پاسخ به این سوال – ضرورتی به انجام این کار نیست. در آزمون آیلتس نیازی به یاد آوردن متون داده شده و محتوای هر پاراگراف نیست.
درک مطلب
درصورتی که متون دشوار و طولانی باشند، چگونه میتوانم متوجه تمام جزئیات شوم؟
در پاسخ به این سوال – ضرورتی به انجام این کار نیست. در آزمون آیلتس لزومی ندارد که متوجه تمام جزئیات شوید بلکه فقط لازم است محل قرارگیری پاسخ سوالات را بیابید.
نکات ریدینگ آیلتس
پس از دریافت متن ریدینگ، ابتدا لازم است آن را از طریق تکنیک skim بخوانید. skim کردن به این معناست که به کل متن نگاهی اجمالی بیندازید. با این کار علاوه بر اینکه میتوانید متوجه موضوع کلی و محتوای متن شوید، میتوانید طرح کلی متن را نیز مشاهده کنید.
مدت زمانی که لازم است صرف انجام این کار کنید، ۲ دقیقه میباشد. هدف شما درک متن داده شده نیست، بلکه قصد دارید تا قبل از مراجعه به سوالات از محتوا متن آگاهی پیدا کنید.
بعد از skim کردن متن، بلافاصله به سوالات مراجعه کنید. به نوع سوال داده شده توجه کنید و تکنیکها و نکاتی که مربوط به حل همان نوع از سوال میباشد را به خاطر بیاورید.
به منظور سهولت در یافتن محل قرارگیری پاسخ در متن، میتوانید از کلمه کلیدی و اطلاعات داده شده در صورت سوال کمک بگیرید. نگاهی اجمالی به کلمات بیندازید تا آنها را scan کنید. با این کار میتوانید اطلاعات کلیدی موجود در صورت سوال را پیدا کنید.
این کار لازم است سریعاً انجام شود. هدف از این کار یافتن محل قرارگیری یک کلمه یا بخشی از اطلاعات میباشد و نیازی نیست که متوجه همه جملات شوید.
بعد از اینکه بخشی از متن که پاسخ سوال در آنجا قرار دارد را یافتید، جملات قبل و بعد آن را به منظور یافتن پاسخ بخوانید. یعنی تنها فهم همین تعداد کم از جملات کافی است.
سپس به سوال بعدی رفته و به همین شیوه عمل کنید. هیچ نیازی به فهم کامل متن نیست.
تکنیکها و استراتژیهای ریدینگ
۱- متن را skim کنید. (متن را سریع بخوانید تا متوجه طرح و محتوای کلی آن شوید)
۲- سوالات را بخوانید.
۳- نوع سوال را تشخیص دهید.
۴- تکنیکها و نکات خود را درباره نحوه حل هر نوع سوال به یاد آورید.
۵- اطلاعات و کلمه کلیدی موجود در صورت سوال را بیابید تا بتوانید متوجه محل قرارگیری پاسخ در متن شوید.
۶- نگاهی اجمالی به پاراگرافها بیندازید و متن را scan کنید تا بتوانید اطلاعات و کلمه کلیدی موجود در صورت سوال را بیابید.
۷- بعد از یافتن محل قرارگیری آنها، جملات قبل و بعد را بخوانید.
۸- همیشه اطراف پاسخ را بخوانید تا سایر اطلاعات را بررسی کنید.
۹- متوجه شماری از جملات پیرامون محل قرارگیری پاسخ شوید.
۱۰- بعد از یافتن پاسخ به سوال بعدی بپردازید.
۱۱- زمان زیادی را صرف یافتن پاسخ یک سوال نکنید.
۱۲- فراموش نکنید به هر پاسخ درست ۱ نمره تعلق میگیرد.