در این مقاله به “مراحل پاسخدهی” به سوالات تسک 2 در رایتینگ آیلتس و “نحوه مدیریت زمان” خواهیم پرداخت.
برای پاسخدهی به سوالات این بخش از آزمون رایتینگ آیلتس لازم است تا مطابق 4 مرحلهای که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت، پیش بروید. خلاصهای از این روش 4 مرحلهای را در تصویر زیر میبینید:
در ادامه، میتوانید توضیحات تکمیلی را در ارتباط با هر کدام از این 4 مرحله مطالعه کنید.
مرحله اول
در این مرحله لازم است 1 الی 2 دقیقه از زمان خود را به فهم “موضوع سوال”، “خواستههای سوال” و “بخشهای تشکیل دهنده سوال” اختصاص دهید. این مرحله از اهمیت بالایی برخوردار است؛ زیرا 25 درصد از نمره نهایی شما در رایتینگ تسک 2 بر اساس ارزیابی “محتوای نوشته شما” به شما اختصاص مییابد و اگر در این مرحله نتوانید منظور سوال را بفهمید، در انتخاب و سازماندهی ایدههای خود با مشکل مواجه خواهید شد و در نهایت نمیتوانید به درستی و به طور کامل به سوال پاسخ بدهید.
توجه کنید که خواسته سوالات رایتینگ تسک 2 معمولاً بیش از یک قسمت است. لازم است شما به تمام خواستههای سوال پاسخ دهید. همچنین لازم است محتوای نوشته شما به طور کامل بر موضوع سوال و خواستههای سوال منطبق باشد.
مرحله دوم
در این مرحله لازم است 3 الی 4 دقیقه به ایده پردازی (Brainstorming) و آماده سازی Mind Map برای نوشتن پاراگرافهای بادی بپردازید. علاوه بر آن، لازم است ساختار کلی مقاله را نیز مشخص کنید؛ یعنی لازم است متوجه شوید که چند پاراگراف body خواهیم داشت و ایده محوری در هر پاراگراف چه خواهد بود.
همانطور که میدانید، در ساختارهای استاندارد پاسخدهی به سوالات رایتینگ تسک 2، اولین پاراگراف هر مقاله Introduction و آخرین پاراگراف Conclusion میباشد. بین این دو پاراگراف ابتدائی و پایانی، 2 یا 3 پاراگراف بدنه اصلی (body) متن شما را تشکیل خواهد داد.
برای مثال به سوال زیر توجه کنید:
More and more people are migrating to cities in search of a better life, but city life can be extremely difficult.
Explain some of the difficulties of living in a city. How can governments make the urban life better for everyone?
در مرحله اول، پس از اینکه 1 الی 2 دقیقه از زمان خود را به فهم سوال اختصاص دادید (مرحله اول)، متوجه خواهید شد که:
- موضوع سوال فوق درباره مهاجرت به شهرها و سختیهای زندگی شهری میباشد.
- خواسته سوال 2 قسمت دارد: یکی این که سختیهای زندگی شهری چیست و دیگری این که دولتها چطور میتوانند کیفیت زندگی شهری را افزایش دهند.
در مرحله دوم، ساختار مقاله را تشخیص میدهیم:
پاراگراف اول: Introduction
پاراگراف دوم: Problem
پاراگراف سوم: Solution
پاراگراف چهارم: Conclusion
البته توجه داشته باشید که ممکن است بتوان بیش از یک ساختار را برای نگارش مقاله انتخاب کرد. به عنوان مثال، ساختار دیگری که میتواند برای پاسخ دادن به این سوال به عنوان ساختار مناسبی در نظر گرفته شود را میتوانید در تصویر زیر ببینید:
و سپس شروع میکنیم به ایدهپردازی برای نگارش پاراگرافهای Body.
به عنوان مثال، نمونهای از یک ایدهپردازی مناسب برای نگارش یک پاراگراف Body متمرکز بر “توصیف مشکلات زندگی شهری” را در تصویر زیر میبینید:
نمونه پاراگراف نوشته شده بر اساس فرآیند Brainstorming بالا را در ادامه میتوانید مطالعه کنید (توجه کنید که لزوماً از تمام ایدههای نوشته شده در مرحله Brainstorming استفاده نمیکنیم و میتوانیم از میان تمام ایدهها، مناسبترین و مرتبطترین ایدهها را انتخاب کنیم):
Those who decide to live in metropolitan areas face numerous problems. The main problem for anyone who hopes to migrate to a large city is that the cost of living is likely to be much higher than it is in a small town or village. Inhabitants of cities have to pay higher prices for housing, transport, and even food. Another issue is that urban areas tend to suffer from social problems such as high crime and poverty rates in comparison with rural areas. Furthermore, the air quality in cities is often poor, due to pollution from traffic, and the streets and public transport systems are usually overcrowded.
توجه داشته باشید که پس از گذشت 4 الی 6 دقیقه از زمان آزمون (مرحله اول و دوم)، شما هنوز شروع به نوشتن مقاله خود نکردهاید. این امری طبیعی است و لزومی ندارد نگران شوید چرا که این دو مرحله به عنوان مهمترین بخش پاسخ دهی محسوب میشوند.
اگر این دو مرحله را به درستی و با حوصله و تمرکز کافی انجام ندهید؛ یعنی اگر متوجه موضوع و خواستههای سوال نشوید یا به درستی ایدهپردازی نکنید، و یا mind map خوبی نداشته باشید، در مراحل بعدی با مشکل مواجه خواهید شد.
مرحله سوم
در این مرحله نوشتن مقاله را شروع میکنید و حدود 30 دقیقه از زمان خود را به این کار اختصاص میدهید. فراموش نکنید که مقاله شما در این بخش لازم است از حداقل 250 کلمه تشکیل شده باشد؛ پس سعی کنید در زمان تمرین کردن قبل از آزمون، معیار خود را بر روی 270 کلمه قرار دهید و به نوشتن کمتر از این میزان بسنده نکنید. نوشتن بیش از این میزان هم به دلیل وجود محدودیت زمان توصیه نمیشود.
نکاتی که لازم است در هنگام نوشتن مقاله رعایت کنید:
- از کلمات و اصطلاحات آکادمیک استفاده کنید.
- ساختارهای گرامری مناسب را به کار ببرید.
- وقت خود را به صورت وسواسی صرف انتخاب ساختار یا کلمات مناسب نکنید. به واسطه تمرینهایی که از قبل داشتهاید، لازم است با کلمات و ساختارهای مناسب آشنایی داشته باشید.
- از تکرار متناوب ساختارهای گرامری ساده (simple) و کلمات ساده در نوشته خود بپرهیزید.
مرحله چهارم
در این مرحله لازم است به مرور نهایی نوشته و اصلاح اشتباهات گرامری، املائی و علائم نگارشی خود بپردازید. پس از اتمام نگارش، بهتر است 4 الی 5 دقیقه از زمان پایانی آزمون را به این کار اختصاص دهید.
فراموش نکنید که برای تقویت مهارت رایتینگ، لازم است به صورت متناوب متنهای متعدد بنویسید و پاسخهای شما به سوالات رایتینگ تسک 2 آیلتس لازم است توسط اساتید مجرب تصحیح شود. بدین ترتیب با خطاهای پرتکرار خود آشنا خواهید شد و میتوانید به مرور زمان، آنها را برطرف نمائید. شما میتوانید در صورت تمایل از خدمات تصحیح رایتینگ وبسایت زبانتیپس استفاده نمائید.