• پنل کاربری
    • ورود
    • ثبت نام
  • تعیین سطح
  • دوره‌های ویدئویی
    • پکیج ویدیویی آیلتس
      • نکات کلیدی رایتینگ آیلتس
      • نکات کلیدی ریدینگ آیلتس
      • نکات کلیدی لیسنینگ آیلتس
      • نکات کلیدی اسپیکینگ آیلتس
    • لغات و کالوکیشن‌های موضوعی آیلتس
  • مشاوره فردی
  • تصحیح رایتینگ
  • تمرین اسپیکینگ
  • مقاله‌های آموزشی

نکات کلیدی برای افزایش نمره در آزمون اسپیکینگ آیلتس

نظر بدهید

 

در این مقاله، با نکات کلیدی و مهم برای افزایش نمره اسپیکینگ آیلتس آشنا خواهید شد.

 

آنچه در این مطلب خواهید خواند
I. 1- در آزمون اسپیکینگ، به سوالاتی که از شما پرسیده می‌شود به طور دقیق گوش دهید.
II. 2- پاسخ‌های خود را بسط دهید.
II.I. 2-1- دلیل بیاورید.
II.II. 2-2- مثال بزنید.
II.III. 2-3- عادت و روندی در زمان گذشته را با زمان حال و آینده مقایسه کنید.
II.IV. 2-4- درباره ترجیحات و علایق شخصی خود صحبت کنید.
III. 3- روان صحبت کنید.
IV. 4- به زمان افعال توجه کنید.
V. 5- بیش از حد نگران خطاهای گرامری بوجود آمده در صحبت‌هایتان نباشید.
VI. 6- شهامت ابراز نظر و مخالفت کردن با نظر examiner را داشته باشید.
VII. 7- در قسمت سوم لازم است درمورد موضوعات مختلف اظهار نظر کنید.
VIII. 8- به هیچ عنوان حفظ نکنید.
IX. 9- لغات، اصطلاحات و ساختارهای گرامری پر کاربرد را یاد بگیرید.
X. آیا در آزمون آیلتس می‌توان از اصطلاحات استفاده کرد؟

1- در آزمون اسپیکینگ، به سوالاتی که از شما پرسیده می‌شود به طور دقیق گوش دهید.

در مرحله اول شما لازم است اطمینان حاصل کنید که به طور کامل متوجه سوال شده‌اید. پاسخ شما لازم است تمام بخش‌های سوال را دربرگیرد و مرتبط با خواسته سوال باشد.

تمرین: برای اینکه مطمئن شوید آیا دقیقا به تمامی خواسته‌های سوال پاسخ داده‌اید یا خیر، می‌توانید چند نمونه از سوالات آزمون اسپیکینگ را در مقابل خود قرار دهید و در هنگام پاسخ‌دهی به آن‌ها صدای خود را ضبط کنید. پس از اتمام، صدای ضبط شده را مجددا گوش دهید و بررسی کنید که آیا به تمامی خواسته‌های سوال پاسخ داده‌اید یا خیر.

 

2- پاسخ‌های خود را بسط دهید.

ارائه پاسخ‌های کوتاه و تک کلمه‌ای در آزمون اسپیکینگ آیلتس قابل قبول نیست. در هر دو آزمون اسپیکینگ و رایتینگ لازم است پاسخ‌های خود را بسط دهید؛ پس در هنگام تمرین کردن بخش عمده تمرکز خود را بر روی بسط دادن ایده‌ها (در کنار روان صحبت کردن) بگذارید. پس از تمرین مداوم لازم است به جایگاهی برسید که به چگونگی بسط دادن پاسخ‌هایتان فکر نکنید و بتوانید این کار را به صورت طبیعی و بدون هیچ تلاشی انجام دهید.

توجه داشته باشید که در سوالات Yes/No Question هم ارائه پاسخ تک کلمه‌ای قابل قبول نیست و پاسخ شما لازم است بسط داده شده باشد.

در ادامه به انواع راهکارهایی که به بسط دادن پاسخ‌هایتان کمک می‌کنند خواهیم پرداخت:

 

2-1- دلیل بیاورید.

 همان‌طور که پیش‌تر گفتیم، لازم است از بیان پاسخ‌های کوتاه در آزمون اسپیکینگ خودداری کنید. با ارائه دلیل می‎‌توانید پاسخ‌هایی ارائه دهید که به طور قابل توجهی بسط داده شده‌اند. واقعی بودن یا نبودن دلایل ارائه داده شده اهمیت چندانی ندارد؛ تنها دلیلی که در آن لحظه به ذهنتان می‌رسد را به زبان بیاورید.

برای فهم بهتر، به نمونه سوالات زیر و پاسخ درست که با رنگ سبز مشخص شده است توجه کنید:

 

2-2- مثال بزنید.

پس از ارائه پاسخ، می‌توانید از مثال‌های مرتبط با آن استفاده کنید.

در ادامه می‌توانید نمونه پاسخی که در آن راهکار مثال زدن بکار برده شده است را مشاهده کنید:

 

2-3- عادت و روندی در زمان گذشته را با زمان حال و آینده مقایسه کنید.

حتی اگر خواسته سوال مقایسه مستقیم بین زمان حال و گذشته نباشد، می‌توانید با هدف بسط دادن پاسخ‌هایتان از این راهکار استفاده کنید. فراموش نکنید که برای اجرای درست این راهکار لازم است با ادبیات و ساختار مقایسه کردن آشنایی داشته باشید. به متن زیر که 4 نمونه مثال مرتبط با این نوع مقایسه کردن در آن ارائه شده است توجه کنید:

در هر 4 پاسخ بالا از مقایسه زمان حال و گذشته استفاده شده تا پاسخ طولانی تری ارائه شود.

 

2-4- درباره ترجیحات و علایق شخصی خود صحبت کنید.

سوالاتی که در آن ساختار Do you prefer یا  Would you rather وجود دارد، جزو یکی از پر تکرارترین سوالات آزمون اسپیکینگ آیلتس می‌باشد. این نوع سوالات مستقیما علایق شما پیرامون یک موضوع خاص را مورد پرسش قرار می‌دهند. در ادامه می‌توانید نمونه‌ای از مکالمه واقعی یک داوطلب با پرسشگر آزمون آیلتس را مشاهده کنید که در پاسخ‌های خود از این ساختار استفاده کرده است.

اما اگر مستقیما از شما درمورد علایق یا ترجیحاتتان سوالی پرسیده نشد، باز هم می‌توانید برای بسط دادن پاسخ  خود این ساختار را بکار ببرید. به مثال زیر توجه کنید:

 

  • در بخش سوم آزمون اسپیکینگ آیلتس می‌توانید از راهکارهای زیر برای بسط دادن پاسخ‌هایتان استفاده کنید:

 

  1. ارائه نظر شخصی درباره موضوع
  2. بیان مثال‌های مرتبط
  3. توضیح دلایل رویداد
  4. توضیح اتفاقی که امکان رخ دادن آن در گذشته یا آینده وجود داشت/دارد.
  5. ارائه راه حل درباره موضوع
  6. توضیح جنبه دیگری از موضوع

تمرین: نمونه سوالات اسپیکینگ آزمون آیلتس را در مقابل خود قرار دهید و هر بار از یکی از راهکارهای فوق برای بسط دادن به پاسخ‌هایتان استفاده کنید.

 

3- روان صحبت کنید.

Fillerها جزو مواردی هستند که در روان صحبت کردن به شما کمک می‌کنند، پس سعی کنید در صحبت‌های خود حتما از آن‌ها استفاده کنید. به کار بردن یک مورد از آن‌ها کافی نیست، بلکه لازم است ترکیبی از آن‌ها را در صحبت‌های خود به کار ببرید. فهرستی از Filler ها که در روان صحبت کردن به شما کمک می‌کنند گردآوری شده است:

مثال‌هایی از کاربرد fillerها:

 

4- به زمان افعال توجه کنید.

ساختار زمانی که برای پاسخ خود استفاده می‌کنید لازم است با زمان سوال مطرح شده مطابقت داشته باشد. دو سوال زیر نمونه‌ای از سوالاتی هستند که ممکن است در بخش دوم آزمون اسپیکینگ از شما پرسیده شود. دقت کنید که ساختار سوال اول مربوط به زمان گذشته است و با ساختار سوال دوم متفاوت است.

اگر سوال به گونه‌ای بود که امکان استفاده از طیف وسیعی از زمان‌ها برای پاسخ‌دهی وجود داشت، حتما از این فرصت استفاده کنید.

 

5- بیش از حد نگران خطاهای گرامری بوجود آمده در صحبت‌هایتان نباشید.

اگر بعد از بیان هر جمله به درست یا نادرست بودن آن از لحاظ گرامری فکر کنید، روان صحبت کردن شما تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.

برخورداری از گرامر درست هنگام صحبت تنها یکی از معیارهای نمره دهی می‌باشد، پس نباید همه توجه خود را متمرکز این موضوع کنید.

روان صحبت کردن بسیار ارزشمندتر از اصلاح مکرر خطاهای گرامری است. وجود اشتباهات جزئی گرامری در حین مکالمه مسئله بزرگی نیست؛ البته اصلاح مثلاً 4 تا 5 خطای گرامری طبیعی است اما نباید مکررا تکرار شود و سلاست کلام شما را تحت الشعاع قرار دهد.

 

6- شهامت ابراز نظر و مخالفت کردن با نظر examiner را داشته باشید.

برخی از سوالات آزمون اسپیکینگ به این منظور طراحی شده‌اند تا توانایی مخالفت شما را مورد ارزیابی قرار دهند، پس اگر در هر بخش از آزمون اسپیکینگ با نظر پرسشگر مخالف بودید صراحتاً آن را عنوان کنید.

 

7- در قسمت سوم لازم است درمورد موضوعات مختلف اظهار نظر کنید.

قسمت سوم آزمون اسپیکینگ طیف وسیعی از موضوعات را دربر می‌گیرد، بنابراین داشتن اطلاعات کافی درمورد موضوعات مختلف ضروری است. با مطالعه یا مشاهده مقالات و ویدیوهای متعدد می‌توانید در این بخش تاثیر چشمگیری داشته باشید. مشاهده ویدیوهای TED می‌تواند تاثیر مثبتی در هر 4 معیار نمره دهی اسپیکینگ ایجاد کند. در هنگام مشاهده ویدیوها یا مطالعه مقالات می‌توانید برای خود دو نوع فهرست تهیه کنید: فهرستی شامل ایده‌ها و فهرست دیگری شامل لغات موضوعی مرتبط با موضوعات پر تکرار آزمون آیلتس.

نمونه‌هایی از این فهرست‌ها را می‌توانید در ادامه مشاهده کنید:

 

8- به هیچ عنوان حفظ نکنید.

پیشنهاد می‌کنیم هیچ لغت، اصطلاح یا ساختاری را حفظ نکنید؛ بلکه به واسطه تمرینات مداوم لازم است بتوانید آن‌ها را بصورت طبیعی در صحبت‌های خود بکار ببرید.

 

9- لغات، اصطلاحات و ساختارهای گرامری پر کاربرد را یاد بگیرید.

با شناخت نوع و سبک سوالات هر بخش می‌توانید لغات، اصطلاحات و ساختارهای گرامری مرتبط با آن‌ها را یاد بگیرید. انواع سبک سوالات بخش اول و سوم آزمون اسپیکینگ به شرح زیر می‌باشد:

انواع سوالات بخش 2

در بخش دوم ممکن است سوالات توصیفی از شما پرسیده شود. موضوع سوال می‌تواند درباره موافقت یا عدم موافقت درباره یک موضوع مشخص باشد. در پاسخ‌دهی به این نوع سوالات می‌توانید از لغات و عبارات زیر کمک بگیرید:

در بخش اول ممکن است درمورد علاقه یا عدم علاقه به یک موضوع مشخص از شما سوال شود. در پاسخ‌دهی به این نوع سوالات می‌توانید از عبارات زیر کمک بگیرید:

در بخش اول ممکن است درباره عادت‌هایتان از شما سوال پرسیده شود. برای پاسخ‌دهی به این دسته از سوالات می‌توانید از اصطلاحات زیر کمک بگیرید:

تمرین: سعی کنید سوالات آزمون اسپیکینگ را در مقابل خود قرار دهید و هر بار با عبارات گوناگون به آن‌ها پاسخ دهید تا در بکار بردن طیف وسیعی از عبارات موضوعی مهارت پیدا کنید.

به تمرین زیر نگاه کنید و سعی کنید کلمات را در جای خالی مناسب قرار دهید.

پاسخ تمرین بالا از این قرار است:

 

آیا در آزمون آیلتس می‌توان از اصطلاحات استفاده کرد؟

بله، استفاده از اصطلاحات مختلف می‌تواند یکی از نقاط قوت شما محسوب شود. در ادامه نمونه‌ عباراتی که می‌توانید در صحبت‌های خود بکار ببرید گردآوری شده است:

 برای یادگیری موثرتر می‌توانید از لغات، اصطلاحات و ساختارهایی که یاد گرفته‌اید برای خود فهرستی تهیه کنید.

 

 

دسته‌ها: IELTS, Speaking برچسب‌ها: fillers, fluency, Fluency and coherence, Grammatical Range and Accuracy, idioms, IELTS Speaking, ielts speaking topics, Lexical Resource, Pronunciation, yes/no question

Subscribe
Notify of
guest

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
IELTS writing course - sidebar
IELTS speaking course - sidebar

خبرنامه

برای دریافت جدیدترین مطالب آموزشی درخبرنامه‌ی ما عضو شوید.     عضویت در خبرنامه

جست و جو در مقاله‌های آموزشی

  • دسته‌ها

  • سطوح

تماس با ما

آدرس: تهران، بزرگراه صیاد شیرازی، خیابان صنایع، خیابان گلزار، کوچه لادن شرقی، دوازده‌متری ولی‌عصر، کوچه قائم، کارخانه نوآوری های‌وی
تلفن: ۴۲۰۰۹۱۰ (۰۹۲۲)
شنبه تا چهارشنبه ۱۰ تا ۲۰
فکس: ۸۹۷۷۲۷۱۷ (۲۱)
ایمیل : [email protected]
  • همکاری با ما
  • حریم خصوصی
  • شرایط استفاده
کانال تلگرام آیلتس: [email protected]

تمامی حقوق برای زبان تیپس محفوظ است.

wpDiscuz