یکی از انواع سوااتی که در رایتینگ Task 1 آکادمیک ممکنه ببینید اینه که دو نوع نمودار متفاوت (مثلاً یک گراف و یک Pie Chart) به شما میدن و ازتون میخوان که این نمودارها رو توصیف کنید. در این مقاله آموزشی، تمرکز ما بر روی نحوه توصیف کردن چنین سوالاتی در رایتینگ Task 1 آکادمیک است.
در ادامه و در ویدئو آموزشی زیر، یک نمونه از سوالات رایتینگ Task 1 دارای دو نوع نمودار متفاوت به طور کامل بررسی میشه و یک نمونه پاسخ خوب هم ارائه میشه.
توصیف دو نوع نمودار متفاوت در رایتینگ Task 1 آکادمیک
با دیدن ویدئو زیر، با نکات بسیار مهمی در ارتباط با توصیف همزمان دو نوع نمودار متفاوت در رایتینگ Task 1 آکادمیک آشنا میشید و همچنین یک نمونه سوال با روش نوشتن پاسخ خیلی خوب رو میبینید:
نکات مهم ویدئو بالا
1- گاهی ممکنه در رایتینگ Task 1 به شما دو نمودار از یک جنس بدن. در این حالت، میتونید دو نمودار رو با هم مقایسه کنید. مثلاً دو نمودار زیر که از یک نوع هستند و یک جنس از اطلاعات رو در 2 سال مختلف نشون میدن. بنابراین میشه “با مقایسه دو نمودار” درباره تغییرات اتفاق افتاده در بازه زمانی نشون داده شده صحبت کرد:
2- اما گاهی ممکنه دو نمودار از دو جنس مختلف باشه. به مثالهای زیر توجه کنید:
در چنین حالتی، دو نمودار رو نمیشه “با هم” مقایسه کرد و یکی از بهترین راههای ممکن، توصیف جداگانه هر نمودار در یک پاراگراف جداگانه است.
3- به مثال زیر توجه کنید:
نکته مهم در این مثال اینه که با توجه دقیق به این سوال، متوجه میشیم که تغییرات در بازه زمانی نشون داده نشده؛ و بنابراین، تمرکز ما باید بر روی توصیف اطلاعات هر نمودار به صورت جداگانه باشه.
برای پاسخ دادن به یک چنین سوالی، مطابق معمول، مراحل زیر رو دنبال میکنیم:
قدم اول- سوال را به دقت بخونید؛ شما باید به طور دقیق و کامل متوجه بشید که اعداد و اطلاعاتی که در هر نمودار در اختیار شما گذاشته شده نشانگر چیه؛ به علاوه باید دقیقاً بدونید که سوال از شما چی میخواد.
قدم دوم- اطلاعات مهم (تغییرات ناگهانی، روندهای محسوس، شباهتهای واضح، تفاوتهای محسوس) رو که تصمیم دارید درباره اون بنویسید در هر نمودار انتخاب کنید و طبقهبندی کنید. انتخاب اطلاعات مهم یک قدم کلیدیه؛ چرا که فرصت نوشتن درباره تمام جزئیات رو نخواهید داشت.
قدم سوم- ساختار مقاله رو مشخص کنید. پیشنهاد اینه:
پاراگراف 1: Introduction که صورت سوال در این پاراگراف paraphrase میشه.
پاراگراف 2: Overview که کلیات اطلاعات مهم انتخاب شده بدون ذکر جزئیات و اعداد و ارقام نوشته میشه.
پاراگرافهای 3 و 4: پاراگرافهای Body که به ذکر جزئیات و اعداد و ارقام مربوط به اعداد و اطلاعات مهم انتخاب شده اختصاص پیدا میکنه.
توجه کنید که پاراگرافی تحت عنوان نتیجه گیری نداریم.
قدم چهارم- مقاله خودتون رو بنویسید؛ حدود 170 کلمه در حدود 15 دقیقه. سعی کنید تا جای ممکن از لغات و اصطلاحات آکادمیک و رسمی استفاده کنید. از لغات و ساختارهای گرامری متنوع استفاده کنید. از تکرار بیش از حد یک لغت یا از استفاده بیش از حد از جملات با ساختار گرامری ساده پرهیز کنید.
قدم پنجم- چند دقیقه آخر رو به خوندن گزارش نوشته شده و انجام اصلاحات لازم بپردازید. خطاهای احتمالی گرامری و نشانهگذاری (punctuation) را برطرف کنید. املای واژگان را کنترل کنید.
پاسخ نمونه زیر، یک پاسخ بسیار خوبه:
در ارتباط با این پاسخ، به چند نکته مهم توجه کنید:
- در پاراگراف 1 (Introduction)، صورت سوال به خوبی paraphrase شده:
- در پاراگراف 2 (Overview)، دو جمله نوشته شده؛ یک جمله برای توصیف کلی هر یک از نمودارهای داده شده بدون ذکر جزئیات و اعداد و ارقام. انتخاب صحیح بارزترین ویژگیها (بارزترین تفاوتها، تغییرات، …) در هر نمودار خیلی مهمه:
- جزئیات و اعداد و ارقام پاراگرافهای 3 و 4 بررسی شده. توجه کنید که هر یک از نمودارها در یک پاراگراف جداگانه بررسی شده:
- همچنین به لغات و عبارات مهم توجه کنید:
توجه کنید که در این مثال خاض، خبری از “توصیف تغییرات در یک بازه زمانی” نیست.
فراموش نکنید که هر چه بیشتر تمرین کنید، این تکنیکها رو بهتر یاد میگیرید. میتونید برای تمرین بیشتر از مجموعه کتابهای Cambridge IELTS 1-11 استفاده کنید.