در این مقاله آموزشی، سوالات summary completion ریدینگ آیلتس رو بررسی میکنیم و بهترین استراتژی پاسخ دادن به این نوع سوال رو هم به شما آموزش میدیم.
در این نوع سوال، شما باید جاهای خالی یک پاراگراف که خلاصهای از متن هست رو با استفاده از حداکثر 3 کلمه و/ یا یک عدد کامل کنید. تمام این 3 کلمه و/ یا یک عدد باید عیناً از متن انتخاب بشه. این پاراگراف ممکنه خلاصهای از تمام متن Reading و یا خلاصهای از یک بخش مشخص متن باشه. گاهی به شما گفته میشه که پاراگراف خلاصه مربوط به کدوم قسمت متنه.
در زیر یک نمونه از سوالات summary completion ریدینگ آیلتس رو میبینید:
آیا ترتیب اطلاعات در پاراگراف خلاصه سوالات summary completion با ترتیب اطلاعات متن یکسانه؟
ممکنه یکسان باشه؛ ممکنه متفاوت باشه.
پاسخ سوالات summary completion رو چطور باید در پاسخنامه بنویسید؟
شما باید با انتخاب تعدادی کلمه و/ یا یک عدد (با توجه به دستورالعمل سوال) جاهای خالی رو کامل کنید. برای نوشتن پاسخها در پاسخنامه:
- نکته اول اینکه تمام لغات و/ یا عددی که انتخاب کردید باید دقیقا در متن وجود داشته باشه و شما اجازه ندارید form لغات رو عوض کنید.
- تعداد لغاتی که در هر جای خالی مینویسید نباید از تعداد مجاز ذکر شده در دستورالعمل سوال بیشتر باشه.
- املای تمام کلمات باید درست باشه.
- فقط و فقط لغات و اعدادی که خودتون در جاهای خالی نوشتید رو به پاسخنامه انتقال بدید. لغاتی که پیشاپیش قبل و بعد جاهای خالی وجود داره رو به هیچ عنوان به پاسخنامه انتقال ندید.
سوالات summary completion ریدینگ آیلتس کدوم مهارت شما را تست میکنن؟
این سوال مهارت شما رو در تشخیص دادن ارتباط بین ایدهها و فهم ترتیب ذکر شدن ایدهها در متن چک میکنه. همچنین تشخیص paraphrasing در بیان ایدهها در این سوال تست میشه.
بهترین استراتژی پاسخ دادن به سوالات summary completion ریدینگ آیلتس
برای پاسخ دادن به این نوع سوال، پیشنهاد میکنیم مراحل زیر را دنبال کنید:
1- دستورالعمل سوال رو به دقت بخونید. ببینید:
- حداکثر چند کلمه و/ یا عدد میتونید در هر جای خالی بنویسید.
- آیا مشخصه که پاراگراف خلاصه مربوط به چه قسمتی از متنه یا نه.
2- اگر پاراگراف خلاصه تیتر یا عنوان داره، سعی کنید با استفاده از این تیتر یا عنوان تشخیص بدید که این پاراگراف مربوط به کدوم قسمت متنه.
3- خیلی سریع خلاصه رو بخونید. سعی کنید سعی کنید همزمان با خوندن جملات، کلمات کلیدی قبل و بعد از هر جای خالی رو هم مشخص کنید.
4- همزمان با مشخص کردن کلمات کلیدی قبل و بعد از هر جای خالی، سعی کنید که نوع اطلاعات و همچنین نوع کلمه (اسم، صفت، فعل و …) را برای هر جای خالی پیشبینی کنید. پیش بینی شما در مورد هر واژه باید با توجه به 3 مورد باشه: الف. گرامر grammar ب. بافت و ماهیت متن context پ. عقل و منطق common sense
5- متن رو scan کنید تا بتونید کلمات کلیدی که مشخص کردید (خود کلمات کلیدی و یا هر کلمه و یا عبارت هممعنی آنها) را در متن پیدا کنید. سعی کنید متوجه بشید که پاراگراف خلاصه مربوط به یک قسمت متن هست یا تمام متن. (برای یادگیری Scanning که مهمترین مهارت برای افزایش نمره در قسمت Reading هست اینجا را کلیک کنید.)
6- قسمت مشخص شده در متن (چند جمله قبل و بعد کلمات کلیدی یافته شده در متن) را به دقت بخوانید و متوجه بشید. با توجه به متنی که خوندید، سعی کنید کلمات و/ یا اعداد مناسب برای پر کردن جای خالی مربوطه رو از متن انتخاب کنید.
7- مراحل 5 و 6 رو برای تکمیل کردن سایر جاهای خالی تکرار کنید.
توجه مهم 1:
مفهوم جملهای که با لغات و/ یا اعداد انتخابی شما کامل شده باید دقیقا در متن وجود داشته باشه.
توجه مهم 2:
خیلی وقتا به جای پیدا کردن کلمات کلیدی جملات، عبارات و کلمات هممعنی اونها رو در متن میبینید. به بیان کردن یک مفهوم با دو جمله مختلف و هممعنی paraphrasing گفته میشه. هر چه در تشخیص عبارات paraphrase شده مهارت بیشتری داشته باشید، احتمال افزایش نمره شما در قسمت Reading بیشتر میشه.
توجه مهم 3:
کلماتی که در جای خالی مینویسید، باید دقیقاً مثل کلمات متن باشه؛ شما نباید form کلمات رو عوض کنید. مثلاً اگر در متن کلمه transform وجود داره، در جای خالی نمیتونید بنویسید transformation.
توجه مهم 4:
جملات کامل شده باید از لحاظ گرامری درست باشن. اگر جملهای که کامل کردید از لحاظ گرامری درست نیست، حتماً جای خالی رو با کلمات اشتباهی کامل کردید.
حل یک نمونه
حالا وقتشه که تمام توضیحات بالا رو یک بار با هم اجرا کنیم.
فرض کنید قراره با خواندن متن زیر، به سوالات 13 تا 17 پاسخ بدید.
گام اول و دوم مربوط به خوندن دستورالعمل سوال و تیتر و عنوان پاراگراف خلاصه است تا در صورت امکان بفهمیم خلاصه مربوط به کدوم قسمت متنه. در این مثال خاص برای سادهسازی، پاراگراف خلاصه از کل یک متن کوتاه انتخاب شده.
گام سوم: خواندن و مشخص نمودن کلمات کلیدی قبل و بعد از هر جای خالی.
گام چهارم: پیش بینی نوع اطلاعات و نوع کلمه:
گام پنجم: یافتن کلمات کلیدی (و یا هر کلمه و یا عبارت هم معنی آنها) اطراف اولین جای خالی در متن.
گام ششم: خواندن قسمت مرتبط متن و پاسخ دادن به سوال:
با توجه به متن، کلمه “biochemical” میتونه جواب مناسبی برای سوال شماره 13 باشه:
وقتشه که تمرین کنید
همین روش رو برای جواب دادن به سوالات 14 تا 17 دنبال کنید. در انتها پاسخنامه زیر را دانلود کنید و جواباتون رو با پاسخنامه چک کنید. سعی کنید در ارتباط با پاسخهای غلط، دلیل غلط پاسخ دادن سوال رو متوجه بشید تا در تمرینهای بعدی مرتکب خطاهای مشابه نشید.
تمرینهای تکمیلی
در ادامه، یک نمونه سوال summary completion میبینید. سعی کنید که مراحل بالا رو برای پاسخ دادن به سوالات 14 تا 18 دنبال کنید.
فراموش نکنید که هر چه بیشتر تمرین کنید، این تکنیکها رو بهتر یاد میگیرید. میتونید برای تمرین بیشتر از مجموعه کتابهای Cambridge IELTS 1-11 استفاده کنید.
Awesome!
❤
این درس کاملا مشابه بررسی سوالات Summary- with bank ریدینگ آیلتس و بهترین استراتژیهای پاسخدهی بود.مرسی