• پنل کاربری
    • ورود
    • ثبت نام
  • تعیین سطح
  • دوره‌های ویدئویی
    • پکیج ویدیویی آیلتس
      • نکات کلیدی رایتینگ آیلتس
      • نکات کلیدی ریدینگ آیلتس
      • نکات کلیدی لیسنینگ آیلتس
      • نکات کلیدی اسپیکینگ آیلتس
    • لغات و کالوکیشن‌های موضوعی آیلتس
  • مشاوره فردی
  • تصحیح رایتینگ
  • تمرین اسپیکینگ
  • مقاله‌های آموزشی

گرفتن نمره ۷ در رایتینگ آیلتس [از رویا تا واقعیت]

نظر بدهید

اگر شما جزو افرادی هستید که در نمره 6.5 رایتینگ آیلتس در جا میزنید و گرفتن نمره 7 در قسمت رایتینگ برای شما به یک کابوس تبدیل شده، با خواندن این مقاله می‌توانید با برخی از مهم‌ترین اشتباهاتی که مرتکب می شدید و از آنها بی خبر بودید آشنا شوید و همچنین چند راهکار موثر برای آن‌که در رایتینگ آیلتس نمره 7 بگیرید را بیاموزید.

اولین قدم، آشنایی کامل با معیارهای نمره‌دهی است. به طور خلاصه و به زبان ساده، 4 معیار اصلی برای ارزیابی نوشته شما وجود دارد:

  1. معیار اول، Task Response، به محتوای نوشته شما (مرتبط بودن محتوای نوشته شما به موضوع مطرح شده و خواسته‌های سوال) مرتبط است.
  2. معیار دوم، Cohesion and Coherence، به نحوه سازماندهی محتوای نوشته شما (انسجام و پیوستگی) مرتبط است.
  3. معیار سوم، Lexical Resource، به انتخاب لغات و کالوکیشن‌ها و استفاده درست و به جا از آن‌ها مرتبط است.
  4. معیار چهارم، Grammatical Range and Accuracy، به انتخاب ساختارهای گرامری متنوع و استفاده درست و به جا از آن‌ها مرتبط است.

پیشنهاد می‌کنیم اگر با این 4 معیار نمره‌دهی در رایتینگ آیلتس آشنایی کافی ندارید، ابتدا مقاله زیر را مطالعه کنید:

آشنایی با IELTS Writing Task 2 و 4 معیار مهم ارزیابی writing شما‌

همچنین این معیارها، به طور خلاصه، در یکی از کلاس‌های آنلاین زبان تیپس با عنوان “اصول کلیدی پاراگراف نویسی برای گرفتن نمره ۷ در رایتینگ آیلتس” بررسی شده‌اند که می‌توانید ویدئو بازپخش آن کلاس را در این قسمت مشاهده کنید.

آنچه در این مطلب خواهید خواند
I. معیار اول، Task Response
II. معیار دوم، Cohesion and Coherence
III. معیار سوم، Lexical Resource
IV. معیار چهارم، Grammatical Range and Accuracy
V. چند نکته پایانی:

معیار اول، Task Response

یکی از مهم‌ترین موانعی که بر سر راه گرفتن نمره 7 در قسمت رایتینگ آیلتس وجود دارد، عدم آشنایی کافی با این معیار نمره‌دهی است. نکات مهمی که لازم است در ارتباط با معیار اول، Task Response، برای رسیدن به نمره 7 به آن‌ها توجه کنید را در ادامه می‌بینید:

  • ارائه موضع شفاف و مشخص در کل پاسخ:

این جمله به ما میگوید که آیا ما سوال را به درستی متوجه شده ایم؟ و چه فکری در مورد این سوال در ذهن ما شکل گرفته است؟

نوشته شما باید به صورتی باشد که با یک بارخواندن، مفهوم اصلی ایده شما کاملاً مشخص شود؛ پس برای این کار لازم است که شما در ابتدا درک درستی از سوال داشته باشید، سوال را به درستی و به طور کامل تحلیل کنید و طرح یا پلنی برای نوشتن طراحی کنید تا بتوانید محتوایی قابل فهم برای خواننده خود ایجاد کنید.

  • ارائه ، بسط و پشتیبانی ایده اصلی:

در این قدم لازم است که از خود بپرسید که آیا ایده اصلی شما مشخص است؟ آیا شما ایده اصلی خود را شرح و بسط داده اید و با مثال آن را پشتیبانی کرده اید ؟

  • پرداختن به همه قسمت‌های درخواست شده سوال:

یکی از بزرگ‌ترین اشتباهاتی که افراد در پاسخ دادن به سوالات رایتینگ آیلتس انجام می‌دهند این است که به همه قسمت‌هایی که سوال از آنها درخواست کرده (تمام بخش‌های خواسته سوال) پاسخ نمی‌دهند. برای همین اگر به دنبال گرفتن نمره 7 هستید، لازم است که نوشته شما، شامل تمام موارد خواسته شده باشد؛ نه کم‌تر و نه بیش‌تر.

به عنوان مثال شما می‌توانید بعد از خواندن سوال، کلمات کلیدی متبط با خواسته سوال را پیدا کنید، روی آن‌ها تمرکز کنید، حتی می‌توانید زیر آن‌ها خط بکشید. سپس می‌توانید ایده خود را مبتنی بر این کلمات کلیدی سازمان‌دهی کنید و شروع به نوشتن کنید.

معیار دوم، Cohesion and Coherence

این معیار نیز یکی دیگر از مهم‌ترین موارد اثرگذار بر نمره شما در قسمت رایتینگ آیلتس است، اما معمولاً کم‌تر به آن پرداخته می‌شود. نکات مهمی که لازم است در ارتباط با معیار دوم، Cohesion and Coherence برای رسیدن به نمره 7 به آن‌ها توجه کنید را در ادامه می‌بینید:

  • اطلاعات و ایده‌ها را به صورت منطقی سازمان‌دهی کنید:

در این مرحله لازم است از خود سوال کنید که آیا مقدمه، پاراگراف های بدنه اصلی و نتیجه گیری شما موثر هستند؟

مقدمه (Introduction) لازم است که برای خواننده روان و قابل فهم باشد.

در مورد پاراگراف‌های بدنه اصلی (Body)، لازم است که شما وارد جزئیات شوید و ایده‌های اصلی خود را ارائه دهید و توانایی بسط دادن و پشتیبانی کردن از آن‌ها را داشته باشید. این به معنی اضافه کردن یا عوض کردن ایده محوری هر پاراگراف بدنه در میانه پاراگراف نیست. برای توضیح دادن هر”یک ایده محوری”، یک پاراگراف بدنه در نظر گرفته می‌شود. تعداد خطوط یک پاراگراف محدودیتی ندارد و شما می‌توانید ایده خود را بسط دهید.

در نهایت، برای پاراگراف نتیجه گیری (Conclusion)، خلاصه‌ای از ایده‌های اصلی که در پاراگراف‌های بالا (پاراگراف‌های بدنه اصلی) نوشته‌اید و نظر خودتان (اگر از شما خواسته شده) را به صورت موثر بنویسید.

  • ارائه ایده محوری (موضوع اصلی) شفاف در هر پاراگراف:

این مرحله شامل سوال‌ پرسیدن شما از خودتان و انتخاب ایده محوری (موضوع اصلی) هر یک از پاراگراف‌های بدنه اصلی، بیان شفاف ایده محوری در جمله اول پاراگراف (Topic Sentence)، و بررسی ارتباط بقیه جمله‌ها با ایده محوری انتخاب شده است.

جمله اول پاراگراف که در آن ایده محوری انتخاب شده را معرفی می‌کنید، می‌تواند کوتاه باشد؛ توجه کنید که با انتخاب کردن یک جمله طولانی، ممکن است عدم شفافیت ایجاد کنید.

نکته دیگری که لازم است به آن هوشیار باشید این است که به عنوان مثال اگر جمله اول پاراگراف (Topic Sentence) شما در مورد موضوع A است، بقیه پاراگراف شما هم لازم است در مورد آن باشد نه B یا C. اگر شما خودتان نتوانید متوجه شوید که محوریت پاراگراف شما در مورد چیست، مصحح آیلتس هم نمی‌تواند متوجه ایده محوری پاراگراف شما شود و در نتیجه، شما نمره این قسمت را از دست خواهید داد.

  • استفاده از طیف مناسبی از کلمات ربط:

اگرچه استفاده کردن از کلمات ربط در گرفتن نمره 7 به شما کمک می‌کند، ولی توجه داشته باشید که اگر جمله‌های شما از نظر منطقی با هم هم‌خوانی نداشته باشند و ترتیب بیان آن‌ها صحیح نباشد، شما از گرفتن نمره 7 در رایتینگ آیلتس فاصله خواهید گرفت.

 

معیار سوم، Lexical Resource

به طور خلاصه، این معیار انتخاب‌های شما را در ار تباط با لغات، اصطلاحات و کالوکیشن‌ها بررسی می‌کند.

  • استفاده کافی، منعطف و به‌جا از طیف وسیعی از لغات و کالوکیشن‌ها
  • استفاده از کلمات کم‌تر رایج و اصطلاحات
  • توجه به شکل درست کلمات استفاده شده و املای صحیح آن‌ها

آیا شما می‌دانید که چگونه به اندازه کافی از لغات مناسب، برای شرح نوشته خود استفاده کنید؟ چند تا از جمله‌های شما عاری از غلط املایی است؟ آیا لغاتی و کالوکیشن‌هایی را که انتخاب نموده‌اید، به صورت درست و در جایگاهی مناسب استفاده شده‌اند؟

شما می‌توانید لیستی از لغاتی را که برای گرفتن نمره 9 مناسب هستند درهمه جا پیدا کنید، ولی اگر شما نتوانید از کلمه‌های پایه، در جای مناسب و به درستی استفاده کنید، نوشتن کلمات آکادمیک پیچیده‌تر و سطح بالاتر، ارزشی نخواهد داشت.

فرض کنید که قرار است متنی در مورد ترافیک بنویسید، آیا شما به اندازه کافی لغات در اختیار دارید که در مورد این موضوع در نوشته خود بکار ببرید؟ اگرشما این لغات را در زبان مادری خود بلد هستید ولی معادل آنها را نمی‌توانید در زبان انگلیسی به خاطربیاورید و منظور خود را برسانید، لازم است از کلمات ساده‌ای که بلد هستید استفاده کنید و هرگز از کلماتی که از آن‌ها مطمئن نیستید استفاده نکنید.

بهتر است که بالاترین اولویت شما جلوگیری ازاشتباه کردن هم در املا و هم در جایگاهی که لغات را به کار می‌برید باشد. اگر از اصطلاحات و کلمات آکادمیک، درست و در جای مناسب استفاده نشود، از نمره شما کاسته می‌شود.

 

معیار چهارم، Grammatical Range and Accuracy

  • استفاده از ساختارهای گرامری متنوع و پیچیده
  • نوستن تعداد قابل توجه‌ای از جمله‌های بدون خطا
  • تسلط درگرامر و اصول نشان‌گذاری

چند تا از جمله های شما بدون خطا است؟

وقتی صحبت از خطا می‌کنیم، منظورمان اشتباه در نشان‌گذاری و نحوه استفاده کردن از حروف اضافه نیز هست. البته باید توجه کنید که علاوه بر خطاهای گرامری، سایر موارد ذکر شده مانند تنوع ساختارهای گرامری استفاده شده و همچنین استفاده مناسب و طبیعی از ساختارهای گرامری پیچیده (Complex)  نیز بر نمره شما اثرگذار هستند.

مشکل بیشتر شرکت‌کنندگان آزمون آیلتس این است که تلاش میک‌نند طیف وسیعی از ساختارهای گرامری را در نوشته خود به کار گیرند، ولی نکته‌ای که به آن کم‌تر توجه می‌کنند این است که اگر از ساختار‌های پیچیده و متنوع “به جا” (appropriately) و “به درستی” (accurately) استفاده نکنند و موارد به ظاهر ساده مانند نشان‌گذاری را فراموش کنند، از نمره 7 در رایتینگ فاصله می‌گیرند.

اشتباهات شما در ارتباط با استفاده درست و به جا از ساختارهای گرامری را می‌توان به 2 گروه طبقه‌بندی کرد:

اشتباه نوع اول: اشتباهاتی که شما ازآنها بی‌خبر بوده‌اید. بهترین راهکار، تهیه کتاب گرامر مناسب برای یادگیری صحیح قواعد دستوری است.

اشتباه نوع دوم: خطاهایی که شما خودتان می‌دانید ولی به دلایل مختلف مانند کمبود وقت، استرس یا حواس پرتی مرتکب آن می‌شوید. مثلاً می‌نویسید childrens. راهکاری که برای این نوع خطا برای شما وجود دارد این است که برای خود دفتری تهیه کنید و اشتباهاتی که در نوشته‌های خود پیدا میکنید را یادداشت کنید و هر بار این اشتباهات را مرور کرده تا در طی زمان از تکرار آن جلوگیری شود. همچنین پیشنهاد می‌کنیم همواره در پایان نوشتن، چند دقیقه‌ای را به مرور نوشته خود و برطرف نمودن این نوع اشتباهات اختصاص دهید.

چند نکته پایانی:

علاوه بر نکات بالا، توصیه‌های زیر نیز می‌تواند به شما در نزدیک شدن به نمره 7 در رایتینگ آیلتس کمک کند:

  • برای نوشتن مقاله خود خلاق باشید و از جمله‌های از پیش نوشته شده استفاده نکنید. می‌توانید از منابع مختلف مانند وب‌سایت‌های خبری ومقاله‌های معتبر که با موضوعات پر تکرار آیلتس هماهنگ است به عنوان منبع الهام، استفاده کنید. دراین روش، نه تنها با ساختارهای پچیده گرامری و لغات آکادمیک پرتکرار آشنا می‌شوید، بلکه ذهنی خلاق‌تر و آماده‌تر برای رویارویی با انواع سوالات خواهید داشت.
  • قبل ازنوشتن، حتما پلنی برای نوشتن داشته باشید و 6-5 دقیقه برای تهیه آن زمان بگذارید و متمرکز شوید.
  • به مدیریت زمان توجه کنید و تلاش کنید تا مقاله خود را در 30 دقیقه بنویسید و چند دقیقه‌ای را برای بازخوانی و تصحیح اشتباهات احتمالی خود به خصوص در قسمت گرامر و املا اختصاص دهید.
  • از بازگو کردن داستان‌های شخصی و غیر آکادمیک خودداری کنید. لازم است موضوع نوشته شما برای خواننده مفهوم و قابل درک باشد.
  • با مدرسین با تجربه آیلتس در ارتباط باشید و قبل از امتحان دادن، حتما نوشته‌های خود را به آن‌ها نشان دهید تا اشتباهات شما را پیدا کنند و در رفع آن‌ها به شما کمک کنند. شما می‌توانید برای تصحیح نوشته‌های خود، از بخش تصحیح رایتینگ وب‌سایت زبان تیپس استفاده نمائید.

 

در نهایت، با تمرین زیاد و به کارگیری نکات ذکر شده، شما می‌توانید نمره 7 رایتینگ را در کارنامه خود داشته باشید. دیدن نتایج کسب شده توسط سایر اعضای وب‌سایت زبان تیپس می‌تواند در شما انگیزه ایجاد کند و اعتما به نفس شما را افزایش دهد.

 

دسته‌ها: IELTS, Writing برچسب‌ها: IELTS, IELTS Writing, Writing

Subscribe
Notify of
guest

guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
IELTS writing course - sidebar
IELTS speaking course - sidebar

خبرنامه

برای دریافت جدیدترین مطالب آموزشی درخبرنامه‌ی ما عضو شوید.     عضویت در خبرنامه

جست و جو در مقاله‌های آموزشی

  • دسته‌ها

  • سطوح

تماس با ما

آدرس: تهران، بزرگراه صیاد شیرازی، خیابان صنایع، خیابان گلزار، کوچه لادن شرقی، دوازده‌متری ولی‌عصر، کوچه قائم، کارخانه نوآوری های‌وی
تلفن: ۴۲۰۰۹۱۰ (۰۹۲۲)
شنبه تا چهارشنبه ۱۰ تا ۲۰
فکس: ۸۹۷۷۲۷۱۷ (۲۱)
ایمیل : [email protected]
  • همکاری با ما
  • حریم خصوصی
  • شرایط استفاده
کانال تلگرام آیلتس: [email protected]

تمامی حقوق برای زبان تیپس محفوظ است.

wpDiscuz