روش مطالعه و آماده شدن برای آزمون آیلتس بسیار مهمه و از میان روشهای مختلفی که پیش پای شما قرار داره، همیشه بهتره یک روش مؤثر مطالعه کردن رو انتخاب کنید تا در وقت و هزینه شرکت در آزمون صرفهجویی بشه.
همونطور که میدونید در این مسیر شما با انواع روشهای مطالعه آشنا میشید. ما در وبسایت زبان تیپس تلاش میکنیم تا شما رو با تکنیکها و روشهای صحیح مطالعه آشنا کنیم. “پکیج ویدیویی آموزش هر ۴ مهارت آیلتس [جنرال و آکادمیک]” یکی از مؤثرترین دورههای ویدئویی آموزش آنلاین آیلتسه که خیلی میتونه به شما در گرفتن نمره مورد نظرتون کمک کنه.
در این مقاله قصد داریم تا شما رو با 5 نکته مهم در روش مطالعه آیلتس آشنا کنیم. پیشنهاد میکنیم در برنامه آماده شدن برای آزمون آیلتس، به این 5 نکته توجه کنید.
بهتون پیشنهاد میکتیم ابتدا ویدئو زیر رو ببینید و سپس در ادامه به مطالعه مقاله تکمیلی بپردازید.
شما ممکنه دلایل زیادی برای گرفتن مدرک آیلتس داشته باشید. برای مثال: قصد اقامت در یک کشور دیگه رو دارید و یا قصد دارید تا در یک کشور دیگه شروع به تحصیل و کار کنید. اینها مواردی هستند که میتونند دلایل محکمی برای شما باشند تا سعی کنید بهترین روش مطالعه آیلتس رو جستجو کنید و به دنبال اون باشید.
یکی از مهمترین و اولین مراحل برای مطالعه صحیح آیلتس داشتن آشنایی کامل با آزمون آیلتس هستش. به این معنی که شما از این موضوع که قراره با چه نوع امتحانی روبرو بشید آگاهی کامل داشته باشید.
1. آشنایی با آزمون آیلتس
برای آشنایی با آزمون آیلتس، شما لازمه حتما از این موضوع اطلاع داشته باشید که این آزمون شامل 4 بخش Speaking, Writing, Reading, Listening میشه.
لازمه بدونید که هر بخش چطور ارائه میشه و چقدر زمان برای پاسخگویی به سوالات هر بخش دارید.
مهارت Listening دارای 4 بخش هستش. بخش Reading شامل 3 قسمت میشه. بخش Writing هم شامل 2 تسک میشه. در بخش Speaking هم شما به صورت رو در رو با یک نفر examiner در حدود 11 تا 14 دقیقه صحبت میکنید. بخش speaking شامل 3 قسمت خواهد بود.
2. Timing و یا زمان
شما از زمانی که برای هر بخش میگذارید لازمه که آگاه باشید. برای بخش Listening شما در مجموع 40 دقیقه وقت دارید؛ که 10 دقیقه از این 40 دقیقه به انتقال جوابهاتون به برگه پاسخنامه اختصاص داده میشه.
آشنایی با انواع سوالات آیلتس
شما لازمه که با تمام انواع سوالات آیلتس در هر بخش آشنا باشید.
آشنایی با دستورالعملها در سوالات آیلتس
شما لازمه که با تمام دستورالعملها برای پاسخ دادن به سوالات آزمون آیلتس از قبل آشنا باشید و اصلا در طی امتحان وقتتون رو برای مطالعه دستورالعمل ابتدای سوالات هدر ندید.
انجام دادن تمرینهای آیلتس لازمه که جز برنامه ثابت هفتگی شما باشه و بارها و بارها به سوالات مختلف پاسخ بدید. آزمونهای کامل رو چندین بار تا انتها انجام بدید تا مطمئن بشید که با ساختار آزمون کاملا آشنا شدید. حتما یادتون باشه که امتحانتون رو در محیطی که هیچ وسیله ای برای پرت کردن حواستون نداره برگزار کنید تا 100 درصد به آزمون آیلتس واقعی شبیه بشه.
آزمون اسپیکینگ آیلتس جدا از آزمون کتبی برگزار میشه
ممکنه برای قسمت Speaking آیلتس نتونید به راحتی تمرین کنید. چون نیاز به شخصی دارید که به آزمون آیلتس تسلط کامل داشته باشه و بتونه مشکلات شما رو مورد بررسی قرار بده و یا بگیره. یکی از موضوعاتی که به شما در این رابطه کمک بزرگی میکنه استفاده از رکوردر برای ضبط صداتون هستش. صدای خودتون رو ضبط کنید و بعد از چند روز، با پخش صدای ضبط شده، سعی کنید خطاهای پرتکرار خودتون رو بشناسید و اونها رو برطرف کنید.
3. آزمونتون رو با استراتژی جلو ببرید.
یکی از موضوعات مهم این بخش این هستش که بدونید به چه نمرهای نیاز دارید.
خوب بعضی از افراد به آیلتس 6.5 نیاز دارند. پس طبق همون و با همون نمره مورد نظرتون جلو برید. به این صورت که در هر یک از چهار بخش مهم نیست که چه نمرهای میگیرد؛ مهم این موضوع هستش که در کل نمرتون 6.5 بشه.
بعضی از افراد هستند که به نمره 7 در هر بخش نیاز دارند و این موضوع حائز اهمیت هستش که در هر چهار مهارت شما نمرتون به عدد 7 برسه. اگه در کل به نمره 7.5 نیاز دارید با تلاش و استفاده از برنامه مطالعاتی مناسب میتونید در بخشهای ریدینگ و لیسنینگ نمرتون رو به عدد 8 برسونید تا احتمال گرفتن نمرهای که لازم دارید بالا بره.
برای اینکه از این موضوع باخبر بشید که دقیقا به چه نمرهای نیاز دارید فقط کافیه تا به سایت دانشگاهی که قصد دارید تا در اونجا تحصیل کنید برید و تمام اطلاعات مورد نظرتون و نمرهای که برای آزمون آیلتس نیاز دارید رو بردارید. در این وب سایتها به شما گفته میشه که به نمره کلی نیاز دارید و یا به نمره در هر بخش نیاز دارید.
خوب اگه شما به نمره 7 در کل نیاز داشته باشید میتونید خیلی راحت با اعداد در بخشهای مختلف بازی کنید. برای مثال شما در صورتیکه در بخش رایتینگ کمی ضعیف هستید میتونید 6 بگیرید و در بخش ریدینگ که قویتر هستید 8 بگیرید و حتی اگه در لیسنینگ مهارت بالایی دارید 9 بگیرید و به همین روش به راحتی نمره مورد نظرتون رو بگیرید.
یکی از سخترین بخشهای آزمون آیلتس بخش رایتینگ آیلتس هستش؛ و معمولاً نمرات خیلی پایینی در این بخش گرفته میشه. این موضوع اهمیت داره که برای رسیدن به نمره مورد نظرتون شما به طور مداوم تمرینات آزمون رایتینگ آیلتس رو انجام بدید تا به نمره مود نظرتون برسید. برای گرفتن نمره 7 در قسمت رایتینگ لازمه که:
- با نکات و جزئیات متعددی آشنا بشید.
- بتونید این نکات رو در متونی که مینویسید رعایت کنید.
- نوشتن مداوم جزء ثابت برنامه مطالعاتی شما باشه.
- نوشتههای شما توسط یک مدرس با تجربه تصحیح بشه تا خطاهاتون به مرور زمان برطرف بشه.
دوره ویدئویی “نکات کلیدی رایتینگ آیلتس برای گرفتن نمره ۷” در وبسایت زبان تیپس یکی از مؤثرترین دورههای آموزشی آنلاین برای تقویت مهارت رایتینگه که میتونه خیلی به شما در آماده شدن برای این مهارت کمک کنه.
برای بخش ریدینگ آیلتس برنامهریزی و زمانبندی مناسبی داشته باشید. ما اصلاً شیوه مطالعه کل متن و سپس پاسخ به سوالات رو بهتون پیشنهاد نمیدیم. یادتون باشه که مهارت scanning یکی از مهمترین مهارتها در قسمت ریدینگه که میتونه بهتون کمک کنه نمره بهتری بگیرید.
قبل از شرکت کردن در آزمون آیلتس حتما موضوعات قبلی آزمون اسپیکینگ رو مورد بررسی قرار بدید. حتی ممکنه شما بارها و بارها یک موضوع رو بررسی کرده باشید ولی به این دلیل که در سر جلسه آزمون دچار استرس شدید نتونید به درستی به سوال پاسخ بدید. پس حتما رو کنترل استرس خودتون هم کار کنید و با آرامش در آزمون شرکت کنید.
4. تمرین کردن + گرفتن فیدبک
هیچ شخصی عملا به نمره 9 در هیچ بخشی نیاز نداره و شما خیلی راحت میتونید در بعضی از مهارتها، بعضی از بخشها رو به راحتی ازشون رد بشید.
به هر نمرهای در هر بخش که نیاز دارید آگاه باشید و برای گرفتن همون نمره تمرینهای لازم رو انجام بدید. ایدهآلگرایانه به موضوع نگاه نکنید؛ اگر نمره 6.5 در مهارت رایتینگ برای شما کافیه، اصراری به گرفتن نمره 7 نداشته باشید. آمادگیتون رو برای شرکت در آزمون آیلتس و کسب نمرهای که به دنبال اون هستید بالا ببرید.
همه چیز رو به انگلیسی بخونید، بنویسید، بشنوید و حتی صحبت کنید. همونطور که گفته شد در صورتیکه فردی برای تمرین اسپیکینگ نمیشناسید، صداتون رو ضبط کنید و بارها و بارها اونو گوش کنید تا مشکلات تلفظ و یا حتی گرامرتون رو بدونید.
یک نکته مهم رو باید همیشه یادتون باشه که reading و listening دو پروسه passive هستند. به این صورت که شما مطالب رو آماده به انگلیسی دارید و تنها باید اونها رو تجزیه و تحلیل کنید تو ذهنتون و سپس به سوالات پاسخ بدید. اما دو مهارت Writing و speaking دو پروسه active هستند و از ذهن شما خواسته میشه که کلمات رو در زبان انگلیسی در کنار هم قرار بده و جملاتی به انگلیسی خلق کنه. در این دو پروسه، خیلی مهمه که یک نفر مدرس با تجربه بتونه عملکرد شما رو تحت نظر بگیره و فیدبکهای لازم رو برای برطرف شدن خطاهای پرتکرارتون در اختیارتون قرار بده.
5. از نظر ذهنی خودتون رو برای آزمون آیلتس آماده کنید.
- با استراتژی کاراتون رو جلو ببرید و مدیریت کنید. پله پله جلو برید تا به چیزی که میخواهید برسید.
- یاد بگیرید که به تمام کارتون به چشم انگلیسی نگاه کنید. ( قبل از تصمیم برای شرکت کردن در آزمون آیلتس اصلاً نیازی به مطالعه کتابهای تست نیست. فقط کافیه که کتابهایی که جنبه فان داره و یا هر چیزی که ازش لذت میبرید رو به انگلیسی بخونید.)
- قبل از آزمون استراحت کافی داشته باشید و یا اگه قهوه خور هستید، قهوتون رو زودتر بخورید. اگر هم که با محل آزمونتون دقیقاً آشنایی ندارید این موضوع خیلی مهمه که به بررسی این موضوع بپردازید و یا یک نقشه راهنما برای مسیرتون تهیه کنید.
یک موضوع مهم دیگه این هستش که در صورتیکه امتحانتون رو خوب ندادید و به نمره مورد نظرتون نرسیدید، بلافاصله مجدداَ برای آزمون ثبت نام نکنید. بلکه به خودتون فرصت بدید تا نقایص و نقاط ضعفتون رو در آزمون قبلی بسنجید و اونها رو تقویت کنید تا بتونید خیلی راحتتر در آزمون آیلتس حاضر بشید و نمره خوبی رو هم از آن خودتون کنید. البته در شرایط خاصی که شما مطمئن هستید آماگی کافی برای کسب نمره دلخواهتون دارید و دلیل اینکه نتونستید نمره مورد نظرتون رو بگیرید، عدم تمرکز کافی در روز آزمون بوده، میتونید با فاصله زمانی کمی مجدداً در آزمون شرکت کنید.
برای همه شما آرزوی موفقیت داریم.