در این مقاله آموزشی، گروهی از سوالات بسیار رایج در قسمت ریدینگ آیلتس (true, false, not given / yes, no, not given) و یک استراتژی پیشنهادی برای پاسخ دادن به این سوالات رو بررسی میکنیم. ابتدا ویدئو زیر رو بادقت مشاهده کنید و در ادامه، توضیحات مربوط به نکات مهم این ویدئو رو مطالعه کنید:
مهمترین تکنیکها در آزمون ریدینگ آیلتس
بهتره از تفاوت بین سوالات True, False, Not given با Yes, No, Not given شروع کنیم.
خیلیها این سوال براشون پیش میاد که آیا این دو سوال اصلا تفاوتی با هم دارند یا نه؟! خوب باید بهتون بگیم که یک تفاوت خیلی ریز و ظریف دارند.
- سوالات True, False, Not given زمانی استفاده میشوند که قرار باشه درک شما رو در ارتباط با factهای مطرح شده در متن ریدینگ تست کنند. در این صورت است که از شما پرسیده خواهد شد که این جمله (اطلاعات بیان شده در جمله) بر طبق متن داده شده، صحیح است یا نه!
- سوالات Yes, No, Not given زمانی استفاده میشوند که قرار باشه درک شما رو در ارتباط با عقاید و نظرات نویسنده متن ریدینگ تست کنند؛ بنابراین در این حالت خبری از Factها در میان نیست و تمرکز بر روی منظور نویسنده از نوشتن بخشهای مختلف متنه. در این گونه سوالات از شما پرسیده می شود که این جملات (جملات داده شده در سوال) با عقاید نویسنده (بر طبق جملات نوشته شده در متن) موافق است یا خیر؟
نکته: این تفاوت ها اصلا اهمیت ندارند. در پاسخ به هر دو نوع سوال میشه از یک تکنیک استفاده کرد.پس نگرانیهاتون رو کنار بگذارید. تنها چیزی که برای شما باید اهمیت داشته باشه درست، غلط و یا بررسی نشدن (correct, incorrect, not given) مفهوم جمله داده شده در مقایسه با متن ریدینگ است.
بیاین برای درک بهتر این موضوع باهم یک مثال حل کنیم:
اگه یادتون باشه در مقاله قبل بارها بهتون گوش زد کردیم که با خوندن متن کارتون رو شروع نکنید. اول عنوان و بعدش هم اولین سوال رو چک کنید؛ و همچنین زیر کلمات کلیدی موجود در سوال خط بکشید و بعد در متن به دنبال این کلمات و یا کلمات هممعنی بگردید:
یادتون باشه که متنو با سرعت معمولی (بالاترین سرعتی که متوجه بشید) بخونید.
خوب همونطور که می بینید. با مشخص کردن کلمات کلیدی در سوال و پیدا کردن کلمات و عبارات هم معنی در متن به این نتیجه رسیدیم که پاسخ این سوال True هستش. به این دلیل که:
Possible = could be conveyed و not normal: English prefer say strong rather than powerful
حالا نوبت یک سوال Yes هستش؛
دوباره همون تکنیک همیشگی (مشخص کردن کلمات کلیدی در نگاه اول به اولین سوال بدون خوندن متن):
در این مثال به راحتی از جملات می تونید متوجه بشید که کدوم کلمات با هم هم معنی میتونن باشن. همچنین توجه داشته باشید که شخصی که در هر دو مورد خطاب و اشاره قرار گرفته شده هم مهم هستند.
بررسی یک سوال False:
طبق روال قبل زیر کلمات کلیدی هم در سوال و هم در متن خط کشیده میشه.
از اونجایی که ، At noon و Whole day با هم مغایرت دارند و dedicated با ceased متفاوت است. در نتیجه به راحتی میتونیم بگیم که این جمله در مقایسه با اطلاعات داده شده در متن اشتباهه.
بررسی سوالات no
این سوالات تنها در مورد دیدگاه و نظر نویسنده در رابطه با موضوعی هستش:
در این سوال کلمات کلیدی مشخص میشن و همونطور که میبینیم! Most of choices= majority of choices و daily=each day و اما در پایان همه چیز نقض شده؛ “ but they are not. They’re habits”
بررسی سوالات not given
به سوال زیر دقت کنید.
کلمات کلیدی رو مشخص کنید.
در هر دو Houdini و Europe وجود دارد. اما به مقایسه و آمریکا به هیچ عنوان پرداخته نشده.
چند نکته مهم که باید حتما به یاد داشته باشید:
- سوالات True/yes برای سنجش اطلاعات درست و دقیق از متن آورده میشوند. (مفهوم جمله سوال دقیقاً مشابه مفهوم متن است)
- سوالات False/ no برای سنجش اطلاعات اشتباه و مغایر و حتی در تضاد با متن آورده میشوند. (مفهوم جمله سوال دقیقاً برعکس مفهوم متن است)
- سوالات not given هم برای سوالاتی که به دلیل کمبود اطلاعات و یا نپرداختن به جملات در متن آورده میشوند. (مفهوم جمله سوال در متن بررسی نشده)
- کلمات کلیدی موجود در سوال رو پیدا کنید و اونها رو در متن پیدا کنید. (خود کلمات و یا کلمات و عبارات هم معنی)
- همیشه پاسخ ها در متن به ترتیب سوالات گذاشته میشوند.
خوب بریم سراغ چند تا مثال:
طبق مقاله قبلی، در ابتدا تنها به عنوان متن می پردازیم.
چیزی که بلافاصله بعدش انجام میدادیم، بررسی اولین سوال بود:
کلمات کلیدی رو مشاهده کنید. City در هر دو وجود داره sanity system هم وجود داره و intricate هم با complex هم معنیه. پس این سوال True هستش.
به سوال دوم دقت کنید:
کلمات کلیدی رو مشخص کنید.
کلماتی که زیرشون خط کشیده شده در هر دو وجود دارند، غیر از still in use today و حتی عبارتی هم که در ارتباط معنایی با این کلمات قرار بگیره وجود نداره. پس با اطمینان کامل میشه گفت که این سوال not given هستش.
به سوال سوم توجه کنید:
کلمات کلیدی رو مشخص کنید.
همونطور که میبینید همه چیز با هم همخونی و طابقت داره و حتی logs و wood همچنین made و constructed هم هم معنا هستند. پس پاسخ به این سوال True هستش.
_ به یاد داشته باشید که آزمون ریدینگ آیلتس، در واقع آزمون لغات و اصلاحات است. پس دایره لغات خودتون رو بالا ببرید.
برای این بخش هم میشه چنین چارتی برای کلمات کلیدی و هم معنی آنها داشته باشیم:
فراموش نکنید که هر چه بیشتر تمرین کنید، این تکنیکها رو بهتر یاد میگیرید. میتونید برای تمرین بیشتر از مجموعه کتابهای Cambridge IELTS 1-11 استفاده کنید. همچنین میتونید در کلاسهای آنلاین زبان تیپس شرکت کنید.